Klik hier Reactie Cruise Port Amsterdam op Raadsinformatiebrief

Vanaf 1 augustus is het gebruik van generatoren op de Ruijterkade West verboden

Vanaf 1 augustus 2023 is het gebruik van generatoren verboden op de Ruijterkade West (steigers 16, 17 & 18) en de Westerdoksdijk.Elk type generator is verboden op deze locaties. Als de walstroom niet goed werkt, is het verplicht om zo snel mogelijk het telefoonnummer te bellen dat op het apparaat vermeld staat. Ook dien je […]

Vanaf 1 augustus is het gebruik van generatoren op de Ruijterkade West verboden

Vanaf 1 augustus 2023 is het gebruik van generatoren verboden op de Ruijterkade West (steigers 16, 17 & 18) en de Westerdoksdijk.
Elk type generator is verboden op deze locaties. Als de walstroom niet goed werkt, is het verplicht om zo snel mogelijk het telefoonnummer te bellen dat op het apparaat vermeld staat. Ook dien je contact op te nemen met de havendienst (telefoonnummer +31 (0)20 5234600 (kies optie 2) en door te geven dat de walstroom niet werkt. Je mag niet op je ligplaats blijven als je de havendienst niet informeert.

Als een storing in de walstroom niet kan worden opgelost, is het mogelijk dat u een andere steiger krijgt toegewezen. Als er geen andere steiger beschikbaar is, ontvangt u een ontheffing van de havendienst. Alleen dan mag je op de gereserveerde ligplaats blijven.

Bij het aansluiten op walstroom is het belangrijk dat je dit goed en nauwkeurig doet. Als een van de apparaten niet werkt, probeer dan een andere walaansluiting (indien beschikbaar). Het is belangrijk dat je een storing altijd meldt via het telefoonnummer dat op de doos vermeld staat.
Als je meerdere walstroomaansluitingen aansluit, raden we aan om eerst één aansluiting aan te sluiten en te synchroniseren voordat je een tweede aansluit.

Meer informatie vind je hier: https://www-portofamsterdam-com.translate.goog/nl/aankondiging/aanwijzingsbesluit-verbod-gebruik-generator-enof-hoofd-enof-hulpmotor-de-ruyterkade?_x_tr_sl=nl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=nl