Klik hier Reactie Cruise Port Amsterdam op Raadsinformatiebrief

Steigermanagers vanaf 1 april werkzaam bij Cruise Port Amsterdam; vandaag stellen wij u voor aan Peter Bakker 1/3

Vanaf 1 april zet Cruise Port Amsterdam maar liefst drie steigermanagers in die, tijdens het riviercruise seizoen, toezicht houden op de riviercruise steigers, met name de drukke Ruijtterkade Oost en West. Peter, kun je wat vertellen over je werkgeschiedenis, wat heb je hiervoor allemaal gedaan?“Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan nadat ik ruim 30 […]

Steigermanagers vanaf 1 april werkzaam bij Cruise Port Amsterdam; vandaag stellen wij u voor aan Peter Bakker 1/3

Vanaf 1 april zet Cruise Port Amsterdam maar liefst drie steigermanagers in die, tijdens het riviercruise seizoen, toezicht houden op de riviercruise steigers, met name de drukke Ruijtterkade Oost en West.

Peter, kun je wat vertellen over je werkgeschiedenis, wat heb je hiervoor allemaal gedaan?
“Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan nadat ik ruim 30 jaar gewerkt heb bij Haven Amsterdam. Het grootste deel van deze tijd heb ik gewerkt als Havenbeambte aan boord van de Havendienst vaartuigen. Daar bestonden de werkzaamheden uit het houden van toezicht op de scheepvaart en het regelen van het scheepvaartverkeer. Tevens ben ik een aantal jaren toezichthouder ,International Port en Ships Security (ISPS), geweest in deze functie heb ik toezicht gehouden op de naleving van de Port Facility Security plannen van de havenbedrijven in het Noordzeekanaal gebied. Voordat ik bij Haven Amsterdam ben gaan werken heb ik in verschillende functies gevaren op de Rijn en binnenvaart en korte tijd op de kustvaart”.

Hoe ben je bij Cruise Port Amsterdam terecht gekomen?
“Als toezichthouder ISPS kwam ik regelmatig op de passagiers terminal en daar goede contacten en een goede indruk opgedaan”.

Hoe bevalt het tot nu toe en waar kijk je komend seizoen naar uit?
“De werkzaamheden als steigermanager bij CPA bevallen mij erg goed. Over het algemeen zijn alle betrokkenen de bemanningen van de passagiersschepen, porters en verkeersregelaars erg meewerkend. Waar ik het komende seizoen naar uitkijk is een bijdrage te kunnen leveren aan de veilligheid op en rond de steigers en het voorkomen van discrepantieś in de planning”.